P9- ja P10-junioreiden salibandykausi käynnistyi viikonloppuna

18.10.2021 07:49

P9-turnaus Kärkölässä

Salibandyn juniorisarjat käynnistyvät pikkuhiljaa pitkän koronatauon jälkeen. P9 -junioreiden (2013-syntyneet) kauden ensimmäinen sarjaturnaus pelattiin lauantaina 16.10. uudessa kotihallissa. Kärkölän uusi liikuntahalli sai todella hyvää palautetta vastustajilta ja puitteista todella pidettiin. Järjestelyt onnistuivat hienosti ja turnauksesta saatiin hyvä malli seuraaviin turnauksiin, pelaajien vanhemmat olivat myös aktiivisesti mukana talkoissa.

Turnaus oli monelle Jäppärän 2013-2014 -syntyneelle ensimmäinen ikinä. Ehkäpä ensimmäisten pelien aiheuttama jännitys näkyi myös hieman peleissä, mutta onneksi saatiin tehtyä paljon maaleja ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Tappioita tuli, mutta niitä ei jääty pitkäksi aikaa murehtimaan. Tästä on hyvä jatkaa, pelit antavat joka tapauksessa motivaatiota harjoitteluun. Pelejä varten kuitenkin treenataan!

P9 turnaus
Kuva: Miia Lång-Heikkinen

P10-turnaus Hämeenkoskella

P10 -juniorit (2012-syntyneet) aloittivat sarjakautensa sunnuntaina 17.10. Hämeenkoskella. Jäppärä osallistuu sarjaan kahdella joukkueella, jotta pystyisimme tarjoamaan pelaajille mahdollisimman paljon peliaikaa, eikä istutettaisi isoa rosteria pääosaa pelistä penkillä. Homma näytti toimivan hyvin myös sunnuntaina ja kaikki jaksoivat pelata hienosti kaksi ottelua.

Tunnelmat turnauksesta ovat varmasti kaksijakoiset. Kauden ensimmäisenä aloittanut Jäppärä oranssi -joukkue voitti molemmat ottelunsa hienolla pelillä. Ensin kaatui LASB Hml oranssi 2-8 ja myöhemmin LASB Jr sininen 5-2. Kun taas myöhemmin iltapäivällä pelannut Jäppärä hävisi ottelunsa Pelicans SB turkoosille 8-3 ja Pelicans SB valkoiselle 5-9. Näistä varsinkin jälkimmäinen ottelu olisi ollut voitettavissa hieman huolellisemmalla pelillä. Sarjan taso näyttää olevan vaihteleva ja Jäppärän vastustajat olivat varmasti hieman kovempia kuin aiemmin päivällä pelanneella Jäppärä oranssin joukkueella, tuloksia ei siinäkään mielessä voi vertailla. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin! 

Tappioista on hyvä ottaa oppia ja harjoitellaan seuraavaan turnaukseen niitä asioita, joissa on vielä parannettavaa.


Kuva: Mari Santala

Harrastajamäärä kasvaa Kärkölässä

Kärkölässä on tällä hetkellä koko ajan kasvavaa salibandyinnostus ja lisenssipelaajien osalta rikotaan kohta 60 pelaajan raja. Lisenssipelaajien lisäksi seurassa on vähintään toiset 60 salibandyn harrastajaa, jotka pelaavat mm. kuntosählyssä, eskarisäbässä tai epävirallisissa sarjoissa, joissa lisenssejä ei tarvita. 

Uusien joukkueiden osalta on koko ajan kasvavaa painetta perustaa myös 2009-2010 -syntyneille pojille oma joukkue. Sivuille on avattu kyseisen joukkueen osalta jo ilmoittautuminen, jolla kartoitetaan pelaajamäärää ja joukkueen perustamisen edellytyksiä. Joukkueelle tarvitaan myös vetäjä/ohjaaja/valmentaja, joten ilmoita lisätietoja-kohdassa, jos sinulla on mahdollisuuksia vetää joukkueen toimintaa. Ilmoittaudu mukaan tästä


Kuva: Mari Santala

Seuraavat turnaukset

Päijät-Hämeen P10 Lähiliiga jatkuu 7.11. Kärkölän liikuntahallilla

P9 -sarjan seuraava turnaus pelataan 14.11. Heinolan kirkonkylän liikuntahallilla.